Beeldende Therapie

Je kunt allerlei redenen hebben om op zoek te gaan naar een therapeut. Vanwege psychische, emotionele of lichamelijke klachten. Omdat je vastloopt of omdat je je balans wilt terugvinden. Misschien zoek je ondersteuning bij persoonlijke groei. Soms kan je het gevoel hebben dat woorden daarbij niet voldoende zijn om echt tot de kern te komen. Of vindt je het moeilijk om woorden te geven aan wat je voelt? Het kan ook zijn dat het niet lukt om met gesprekken een patroon te doorbreken of om echt los te laten wat je los moet laten.

Door beeldend te werken met onder andere teken- en schildermateriaal, klei en collage kan je op een andere manier dan via praten zicht krijgen op jezelf, jouw gevoelens, je gedachten en gedrag, je grenzen en je mogelijkheden. Ook wordt zichtbaar hoe je met de wereld om je heen omgaat en waar je eventueel tegenaan loopt. Hierbij staat ervaren en doen centraal.

Beeldende therapie is zeer geschikt voor mensen die moeite hebben om over zichzelf te praten of juist zoveel praten dat ze niet aan voelen toekomen. Het beeldend werken zorgt voor herkenning (gekoppeld aan het dagelijks leven) en geeft de mogelijkheid om te oefenen met nieuw gedrag.

Voor het volgen van beeldende therapie is het niet nodig om te kunnen tekenen, schilderen, boetseren,… Het gaat immers om het proces, niet om het resultaat zelf. Voor meer informatie kan je steeds vrijblijvend contact opnemen.