Roxana van Daelen

Opgelet Roxana stopt binnen onze praktijk vanaf 1 november 2023. We wensen Roxana veel succes met haar nieuwe uitdaging en verwelkomen binnenkort een nieuwe collega.

Contact: email: rrvandaelen@outlook.com // gsm: 0485 17 10 58

Specialisatie: Beeldende therapie, Dans- bewegingstherapie.

Groepssessie beeldende therapie: Woensdagavond van 18u30 tot 20u30.

Aansluiten is wekelijks mogelijk op afspraak.

Individuele sessie: op afspraak.

Wie ben ik?

Beeldend Therapeut, Dans- en Bewegingstherapeut in wording. Ik ben opgegroeid aan de kust in het zuidwesten van Nederland en woon sinds 2013 in Antwerpen. Als van kinds af aan ben ik bezig met creatieve middelen. Tekenen, schilderen, boetseren, dans en theater. In combinatie met de interesse voor psychologie heb ik de opleiding BA Kunstzinnige Therapie gevolgd en behaald in 2013 aan de hogelschool te Leiden. Deze opleiding is gebaseerd op de antroposofie. Hierin staat de holistische kijk op de mens centraal.

Sinds 2018 werk in het psychiatrisch centrum Bethanië te Zoersel. Daar heb ik op verschillende afdelingen gewerkt waardoor ik een breed scala aan ervaring heb kunnen opdoen en het gewoon ben om met verschillende doelstellingen te werken.

Mijn interesse voor het lichaam en voor het lichaamsgericht werken bleef groeien waardoor ik in 2017 ben ik gestart met de 4-jarige opleiding tot Dans- en Bewegingstherapeut. Het lichaamsgericht werken neem ik ook deels mee in de beeldende sessies.

Er zijn momenten in ons leven dat we extra ondersteuning kunnen gebruiken, dat we zoekende zijn, we ergens in vast lopen en/ of balans willen terugvinden. Dit zijn momenten waarop je de hulp van een therapeut kunt inschakelen. Dit kunnen psychische, emotionele of lichamelijke klachten zijn.  Als jouw therapeut ondersteun ik je graag in jouw zoektocht. Door middel van gesprekken, beeldende en/of lichaamsgerichte oefeningen kun je je terug verbinden met je authentieke zelf en vanuit daar een nieuwe stap zetten in je leven.

Beeldende therapie

In de beeldende therapie staat het doen en ervaren centraal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken, voornamelijk binnen het tekenen, schilderen en boetseren. 

Je kunt je bewust of onbewust uitdrukken in het beeld. Het beeld geeft tegelijkertijd weer iets terug aan jou en aan mij als therapeut. Waar verder gewerkt op kan worden in een volgende sessie.

Door beeldend te werken kun je meer zicht krijgen op jezelf, datgene wat je bezighoudt, jouw gevoelens, je gedachten, je gedrag, je grenzen, je mogelijkheden, waar je tegenaan loopt, welke keuzes je maakt en hoe je er mee omgaat.

Beeldende therapie wordt aangeboden met als doel op emotioneel, cognitief, sociaal of lichamelijk gebied een wenselijke verandering, ontwikkeling, nieuw gedrag, stabilisatie of acceptatie bij de cliënt te bewerkstellingen.

Methodiek binnen de sessie

 • ​We werken op een ervaringsgerichte manier waarin je leert je eigen kracht en creativiteit aan te spreken.
 • Onuitgesproken, opgeslagen ervaringen, belevingen, verdrongen emoties of conflicten kunnen via het beeldend medium losgemaakt en uitgebeeld worden.
 • Je verdiept je in jouw wereld en in jouw verhaal. Door de sessies heen ontwikkel je eigen beeldtaal, waarmee je jezelf kunt uitdrukken.
 • Gedurende de sessies krijg je meer inzicht op jezelf, datgene wat je bezighoudt, welke keuzes je maakt en hoe je er mee omgaat.
 • Doordat er een zichtbaar resultaat over blijft kan er op een afstand teruggeblikt worden na één of meerdere sessies.​

Wat kun je verwachten

 • Procesmatig werken aan een hulpvraag
 • Stilstaan bij een eigen thema en/of deze verder verdiepen, met het beeldend medium als ondersteuning
 • Het verkrijgen van meer inzicht in eigen denken, voelen en handelen
 • Inzicht in de innerlijke belevingswereld
 • Aanspreken van de eigen kracht en de creativiteit
 • Toenemen van het zelfvertrouwen​

Therapie is dan een introspectief en creatief experiment waarin jij je bewust wordt van onderliggende emoties en onverwerkte ervaringen en hoe die jou blokkeren om jouw wensen, dromen en verlangens te vervullen.

Voor wie?

Iedereen die via het beeldend medium aan de slag willen gaan met hun eigen thema’s en hulpvraag.

Voor het volgen van beeldende therapie is het niet nodig om te kunnen tekenen, schilderen, boetseren,… Het gaat immers om het proces, niet om het resultaat zelf.

Op aanvraag bied ik ook aan; lichaamsgerichte therapie, beeldende workshops, coaching, een teamactiviteit binnen bedrijven en schilder-, boetseer- of tekenles.

Lid van de beroepsvereniging van Creatief therapeuten,
(BVCT-ABAT).

Lid van de beroepsvereniging van Kunstzinnige therapeuten,
(ARTÉSANA).

Interesse? neem dan vrijblijvend contact op!