Lina Lenaerts

Contact: email: therapie.lenaerts@gmail.com // gsm: 0484 72.72.37

Specialisatie: dramatherapie, psychodrama, klinische psychologie

Ik ben geboren in 1986 en werk sinds 2011 met veel passie als dramatherapeut. Na het afronden van mijn studie als klinisch psycholoog, boeide het al sprekend onderzoeken en ontrafelen van problemen mij erg. Toch bleef ik iets missen in het contact en de therapie: het gebruik van het lichaam als geheel, het speelse, het vrije en ‘hetgene wat niet te vatten is met enkel woorden’ wou ik meer centraal zetten. Als kind had ik de kracht van spel en theater sterk ervaren en liet dit een grote indruk na. Het samen met mijn klas creëren van een toneelstuk, gaande van het repeteren, het inleven in een rol en als groep dit zo overbrengen naar een publiek, zette zowel voor mij als persoon als groepsdynamisch veel in beweging. Zo raakte ik geboeid door het gebruik van spel binnen therapie.

De opleidingen dramatherapie in Gent en de bijkomende tweejarige opleiding psychodrama vormden mij in de wereld van deze therapievorm. Aanvankelijk startte ik deze opleidingen als bijkomende hulpmiddelen om te kunnen inzetten als psycholoog. Ik merkte echter dat ik meer en meer de kracht en de mogelijkheden van de spelwerkelijkheid opmerkte waardoor ik besloot om mij helemaal op dramatherapie toe te spitsen.

Sinds 2011 werk ik als dramatherapeut in het Psychiatrisch Centrum Bethanië in Zoersel. Lange tijd werkte ik op de intensieve behandeleenheid. Als dramatherapeut begeleidde ik volwassenen die vastzaten in hun therapeutisch proces waarbij we nieuwe ingangspoorten zochten om terug in beweging te komen. Het blijven zoeken naar creatieve en laagdrempelige manieren om contact te maken hebben mij erg verreikt. Daarnaast werk ik op de afdeling angst en depressie (Rif) waar dramatherapie erg helpend kan zijn voor mensen met een depressie of angstproblematieken. De spelwerkelijkheid waarin je mag experimenteren, op je eerste gevoel mag afgaan en gedrag, gevoelens of gedachten mag tonen die verborgen zitten, zijn vaak erg bevrijdend.

Ik maak gebruik van verschillende werkvormen, gaande van psychodrama, symbolisch werken, schrijfoefeningen tot improvisatie, developmental transformations en rollenwerk. Het idee dat ‘alles kan en alles mag’ binnen het spel staat steeds centraal. Afhankelijk van jouw hulpvraag zullen we dan ook de meest helpende werkvorm uitkiezen en dit helemaal op jouw eigen tempo.

Indien je interesse hebt, mag je mij steeds contacteren:

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top