Katrin Lohmann

“The only way out is through.”

Contact: email: katrin.lohmann.therapie@gmail.com // gsm: 0492 86 12 85

Specialisatie: dramatherapie, cliëntgericht-experiëntiëele psychotherapie, Emotion-Focused Therapy.

Door mijn verschillende opleidingen en interesses werk ik zowel als actrice, theater- en audiomaakster, alsook als psychotherapeute – het laatste al 10 jaar in de gevangenis van Antwerpen en sinds maart 2019 in onze nieuwe groepspraktijk voor ervaringsgerichte psychotherapie Praktijk Groenstraat.

Maar in welke wereld ik ook vertoef – ze wordt bevolkt door verhalen, verhalen over mensen die twijfelen, lijden, prutsen, aanmodderen, liefhebben,…sommige verhalen zijn komisch, andere leerzaam of triviaal, enkele tragisch.

In het beste geval is de vertwijfeling van korte duur, vinden we soelaas in liefde, vriendschap, hobby’s – overkomen wij de grootste moeilijkheden, of worden we gered en heelt tijd uiteindelijk de wonden.

Maar soms ook niet.

Soms zitten wij vast in een verhaal waar we tevergeefs uit proberen te ontsnappen.

In dat geval kan therapie ons helpen om te onderzoeken welke gevoelens, gedachten en gedragingen ons tegenhouden om aan een ander hoofdstuk te beginnen.

Als jouw therapeut wil ik je begeleiden in het vertellen en herschrijven van jouw verhaal, en samen met jou uitzoeken welke rollen hierin voor jou interessant kunnen zijn.

Therapie is dan een introspectief en creatief experiment waarin jij je bewust wordt van onderliggende emoties en onverwerkte ervaringen en hoe die jou blokkeren om jouw wensen, dromen en verlangens te vervullen.

Je wordt je ook bewust van je eigen vermogens en ressources om de rol van je leven te spelen. Binnen dit proces speelt verbeelding en creativiteit een cruciale rol om jouw ervaring vorm te geven, te leren begrijpen en beschrijven – en vanuit daar te veranderen.

Hierbij maak ik gebruik van technieken uit gestalt-therapie, psychodrama, Life-writing, rollenspel en Emotion-Focused Therapy. Je hoeft echt niet te kunnen of willen acteren – verbeeldings- en schrijf opdrachten alsook oefeningen rond stem, adem en lichaam en het zogenaamde ‘chair-work’ maken evenwel deel uit van mijn therapeutisch repertoire. Daarnaast is en blijft er het therapeutisch gesprek.

Interesse? neem dan vrijblijvend contact op!

Ik ben opgenomen in de lijst met erkende psychotherapeuten bij mutualiteiten DE VOORZORG en CM (registratienr 09765468) – ook PARTENA voorziet een terugbetaling van de therapie. Meer info over de procedure van tussenkomst win je bij je mutualiteit.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top